Team Debo - Vichte

https://www.pigeons4you.be/auctions/8/
Team Debo

TEAM DEBO Vichte, alwaar Geert Declercq de ene provinciale overwinning na de andere binnenhaalt. Op amper 3 jaar tijd staan reeds 8 eerste, 9 x 2e en 7 x 3e provinciaal op de teller, met oa: 2x 1e Prov. Bourges, 2x 1°prov. Fontenay, 2x 1°prov. Chateauroux, 1°prov. Argenton, 1°prov. Tulle.

Geert, vastgoedmakelaar van beroep heeft duivenbloed in de aderen. Naast duivenmelker was hij zelf zeer sportief, tevens reporter voor de Duivenbode in Izegem, openbare oproeper van duiven, DJ en uitbater van een winkel van doe-het-zelfmateriaal en hobbyvoeders. Een echtscheiding deed hem noodgedwongen 15 jaar lang stoppen met de duiven. Waar vind je tegenwoordig nog een partner die meegaat in het soigneren van duiven? Maar de passie was te groot en in 2019 besloot hij samen met Mario Adams, zijn ex, Eddy Declerck en Marnix Baert de draad weer op te pikken. Team Debo is niet alleen succesvol op de halve fond, ook op het hok in Vichte wordt ingekorfd voor bijna alle afstanden( in 2021 klasseerde hij 5 van zijn 6 jaarse duiven per 10-tal op Agen, beginnend met een 2e prijs ingekorfd door zijn vriend Joachim Vandecaveye). Immo Debo is tevens de naam van zijn huidige vastgoedzaak.

Bestand: De beste manier om snel een hok goeie duiven te bezitten is veel jongen kweken. Ook wordt ieder jaar de 1°en 2°ronde verkocht. Geert: Hoe doet enorm deugd te horen dat anderen 1e prijzen spelen met onze duiven. Mijn doel bestaat erin om zelf niet meer te spelen maar om te kweken en anderen te begeleiden naar de top met mijn duiven.

Kweekhok: Geert: Aangezien ik koop verslaafd was en zeer snel aan de TOP wou geraken kocht ik bij kampioenen als Anthony Maes en Chris Debacker uit Waregem en Beveren–Leie een ganse ronde jongen in 2019 en 2020 uit al hun kweekduiven. Ik moest ze allemaal hebben, kost wat kost. Wie weet rijden ze nu met een Porsche rond (LOL). Daar heb ik nu een stam mee opgebouwd. Hun soort is wereldwijd gekend, duiven met snelheid en karakter. Je moet slim en rap zijn in het leven en kopen op een moment dat je nog geen concurrent bent. Nu kan ik ze sportief wekelijks pijn doen. Deze stam werd aangevuld met de ganse kweekkolonie van Germain Mahieu uit Zwevegem (gestopt wegens echtscheiding).  Van Team Vermeersch-Depraetere kweekten we een 1e provinciaal met de 648/2020.  Ik vergeet zeker nooit Dirk Walgraeve (Waregem) en Chris Lefevre die ons de eerste duifjes gratis gaven. Ik maakte wel de fout van veel te veel verschillende rassen te kopen, nu wil ik naar een vaste lijn gaan. Momenteel zitten hier snelheidsduiven, halve fond duiven en fond-duiven. Deze laatste zullen met tijd verdwijnen.

We lukken tevens met duiven van de soort van oa Koen Crucke, Annick Goeteyn, Secember-Callens, Dominique Grymonprez, Renaat Vandenheede om er enkele te noemen. Ik heb graag dat anderen ook lukken met onze duiven, zoals oa Bjorn Vandenabeele ( 1°provinciaal Fontenay), Dirk Dekeyzer (1°kampioen jongen zware Halve Fond met 3 duiven), Mario Deweirdt, Stefan Erauw,  enz…

Asduiven: “Er is momenteel een luxe aan meerdere 1e-prijsvliegers in de breedte”, 2021 was een “Boerenjaar” met maar liefst 12 potentiële Asduiven

1 van onze toppers is NINA 20-3012642 : In 2021 werd ze 3°nationale Asduif KBDB ( 50% Maes x 50% Germain Mahieu): deze vloog oa: Chateauroux prov. 59/3036 – Bourges prov. 31/3.857 – nat.61/25.096 – Argenton prov.6/4095 – nat. 330/21.282 – Issoudun- prov.11/2.334 – nat.218/14.758 – Chateauroux prov.2/1.176 – nat.8/7.674 duiven.  Haar 2 slechtste uitslagen waren deze waarop er de donderdagvoormiddag dopingcontrole was.

Verzorging: Enkel de jongen worden verduisterd tot en met 15 juni om ze vanaf 1 juli bij te lichten, ze trainen 1x daags van thuis uit. Geduld is een schone deugd en je moet ze de nodige kansen bieden, zelfs op enkele Nationaals. Ik heb veel te danken aan de producten van Winners, eten van Beyers en goede raad van trouwe vriend Frans Rondags. Ik speel het liefst met duivinnen, dit is het sterke geslacht. Ik moet nog mijn eerste poederke uithalen, die kopkes, die staan altijd gestreken, daar heb je echt geen werk aan en deze kunnen wekelijks 400-600km vliegen.

De duivinnen slapen buiten in een volière van 2 meter en zitten op roosters en op kapjes. Veel werk is daar niet aan. Enkel bij thuiskomst kunnen ze via hun volière in de gang naar hun bak waar ze in de winter een ronde winterjongen kweken. Alle duivinnen zijn gekoppeld aan kweekduivers, kwestie om ons bestand te beperken.

Ik volg het volledige programma van Winners en hier en daar vul ik wat aan met producten van Schroeder.

Geert: “Bijproducten worden hier uitgebreid gegeven. Ik maak daar geen geheim van. Hier krijgen ze nooit zuiver water en nooit zuiver eten. Om het een beetje geheimzinnig te maken, zelfs niet op de dag van inkorving. Een zeer snelle recuperatie is het allerbelangrijkste met meerdere elektrolyten en veel eiwitten, Ook de Top Ampul van Next Level is een extra wonderproduct volgens recente uitslagen”.

Dierenarts: Ik ben enorm leergierig en zal altijd raad vragen aan verschillende vrienden duivenliefhebbers en zeker ook aan enkele dierenartsen om nadien dan mijn eigen koppig gedacht te doen, zo bijvoorbeeld aan vaste dierenarts Emiel Demeester Degudap die alles goed onder controle houdt , Pascal Lanneau die ook de DNA’s neemt en dicht bij mij in de buurt woont. Alsook Ludo Tijs van de firma Schroeder die regelmatig telefonisch contact houdt. Hier wordt NOOIT iets preventiefs gegeven. Waarom kuren tegen bepaalde ziekten als er geen problemen zijn? Je moet rustig opbouwen en de conditie heeft zeker te maken met uw hok en de temperatuur. Er zijn nu eenmaal hokken die vroeger forme hebben. Te pas en te onpas antibiotica geven is nefast voor resistentie bij uw duiven. Ik moet lachen met al die antibiotica spelers, ik kan ze er zo uithalen, ze spelen 1x top en zakken terug weg om nadien nog 1x te pieken. Onze duiven moeten hier 8 nationaals vliegen, en je ziet ze wekelijks minderen. “Only the strongest will survive”. Wie als jong overblijft mag op het weduwnaarshok en wordt dan pas echt doorgetest. Het gebeurde al eens dat onze beste jongen als jaarse niet voldeden maar als 2-jaarse dan plots een crack werden, oa deze van Germain Mahieu 19-3120135 die als 2 jaarse de 1°provinciaal Tulle won in 2021 en de week erop 3°provinciaal Souillac. Hij vloog als jaarse geen platte prijs.

Facebook: Ik heb op Facebook een eigen pagina “ Duiven stap voor stap” met bijna 2500 vrienden waarop we regelmatig iets posten, soms de domste vragen eerst. Ik hoor graag hoe anderen denken over bepaalde systemen, hoe anderen het aanpakken, enz...  Het valt me enorm op dat je van de betere spelers weinig informatie krijgt, alsof ze liever niet hebben dat je bijleert. Ik provoceer en daag ook graag eens uit, wat voor mij dan een extra uitdaging is om het te realiseren. Het moet gewoon plezant blijven en we weten allemaal dat iedereen eens wint maar ook eens verliest. Als het uit de lucht moet vallen dan ben je in de eerste plaats afhankelijk van het weer. En dat hebben we niet in de hand. Ik geef toe dat we hier in Vichte verslaafd zijn aan duiven, dat we er maniakaal mee bezig zijn, sommigen beweren dat we er de slaaf van zijn.  Dit ten koste van mijn zakelijke commerce en mijn privé leven, daar heb ik besloten om dit jaar de helft ervan te verkopen en volgend jaar nog eens de helft. 

Ofwel word ik de man met de kleine mand ofwel word ik enkel de kweker van goeie topduiven.

Gezien er enkel met jaarling duivinnen zal gespeeld worden in 2023 worden alle geselecteerde duivers van 2022 aangeboden.  Een UNIEKE kans ! 

Team Debo schenkt een GRATIS BON van één jong (3°RONDE UIT DE KWEKERS). Geldig bij aankoop van een duif 2022 uit deze veiling Team Debo (deel 1 en 2) en dit vanaf de prijs van €150.

Een héél mooi extraatje !!

Ga naar de VEILING deel 1 of VEILING deel 2